Skip to content

Arbeidsmarktinformatie

De economie heeft invloed op de werkgelegenheid in Nederland. De coronacrisis heeft een heftige, onverwachte en onvoorspelbare invloed op de arbeidsmarkt. Sommige sectoren worden hard geraakt, zoals de horeca en de evenementenbranche. Maar we zien ook dat er kansen zijn, zoals in de zorg, bouw, techniek en ICT. 

Soms is het verstandig om te kijken naar ander werk dan wat je deed of waarvoor je bent opgeleid. Dan kan om- of bijscholing nodig zijn. De arbeidsmarkt is constant in beweging, en het is verstandig dit mee te nemen in het maken van een keuze. Onze loopbaanadviseurs hebben veel kennis van de (regionale) arbeidsmarkt en kunnen je helpen bij het maken van een keuze.

Kijk ook eens op werk.nl. Daar vind je nieuwsflitsen en maandcijfers met betrekking tot de regionale arbeidsmarkt.  

Kansrijke beroepen voor onze arbeidsmarktgebieden Holland Rijnland, Zuid-Holland Centraal, Midden- Holland en Midden-Utrecht

Vrachtwagenchauffeur, onderhoudsmonteur machines en installaties, verzorgende IG, magazijnmedewerker, monteur elektrische installaties, commercieel medewerker binnendienst, verpleegkundige, systeemontwikkelaar ICT (hbo), mechanisch operator procesindustrie, groepsleerkracht basisonderwijs (hbo), medewerker klantenservice. 

Daarnaast worden er ook in de regio Rijnland heel veel pakketjes bezorgd, waardoor post- en koeriersdiensten volop werk hebben en enthousiaste medewerkers zoeken. Ook voor medewerkers klantenservice en telefonisten/receptionisten zijn er veel kansen in de regio. 

Kansrijke sectoren

In verschillende sectoren zijn kansrijke beroepen te vinden. Het gaat ook veelal om kansrijke sectoren (en daarbinnen beroepen). Kijk je naar kansrijke sectoren, dan vallen bouw/productie/techniek, gezondheidszorg en welzijn, en transport en logistiek op. Ook ICT biedt veel kansen, maar vooral voor hbo-beroepen.