Skip to content

Rondetafelbijeenkomst Jongerenbedrijfsscan

12/10/2023

Op dinsdag 19 september 2023 vond een bijzondere bijeenkomst plaats waarbij de jonge generatie en wat minder jonge werkgevers samenkwamen om te praten over de Jongerenbedrijfsscan. Deze informele bijeenkomst, georganiseerd door LLokaal, bracht een frisse kijk op de bedrijfscultuur en op wat jongeren aantrekt in hun werkplek.

Wat is de Jongerenbedrijfsscan?

De Jongerenbedrijfsscan is een initiatief waarbij studenten in bedrijven duiken om te onderzoeken wat hen aantrekkelijk maakt voor jongeren. Het gaat niet alleen om het aantrekken van jong talent, maar ook om het behouden ervan. Bedrijven kunnen zo ontdekken wat ze kunnen verbeteren om jonge werknemers te boeien en te behouden.

Jonge en ervaren geesten aan tafel

Tijdens de rondetafelbijeenkomst waren zowel jongeren, studenten, als ervaren professionals aanwezig. De interactie tussen deze generaties zorgde voor levendige gesprekken en nieuwe inzichten. Er werden 10 gouden tips gedeeld, om goed te kunnen aansluiten bij Generatie Z.

Wat bespraken ze?

Deelnemers aan de bijeenkomst deelden ervaringen en inzichten over hoe bedrijven zich kunnen aanpassen aan de verwachtingen en behoeften van jonge werknemers. Het ging niet alleen over werk, maar ook over cultuur, waarden en de toekomst van de arbeidsmarkt.

De volgende bijeenkomst

De volgende Jongerenbedrijfsscan rondetafelbijeenkomst staat gepland op dinsdag 31 oktober 2023 om 16.30 u bij LLokaal / mboRijnland, Bètaplein 18, Leiden en richt zich deze keer specifiek op de technische sector. Alle technische bedrijven in en rondom Leiden, worden uitgenodigd om deel te nemen. Hierbij hopen we nog dieper in te kunnen gaan op de behoeften van deze specifieke branche. Aanmelden kan via deze link.

Deze bijeenkomsten bieden niet alleen waardevolle inzichten voor bedrijven, maar ze creëren ook een brug tussen de oudere en jongere generaties in de arbeidsmarkt. Het belooft een boeiende reis te worden om samen te ontdekken hoe we de toekomst van werk kunnen vormgeven en de jonge talenten kunnen koesteren.

           

Facebook
Twitter
LinkedIn
LLokaal

Meer nieuws

Jongerenbedrijfsscan bij Vianen Flowers, Libertas Thuiszorg en Floreokids Kinderopvang

In de afgelopen maanden heeft de Jongerenbedrijfsscan zijn veelzijdigheid en effect bewezen door samen te werken met verschillende studentengroepen en
lees meer  

Wie is Geert?

Ik ben Geert Neelen. Ik ben geboren in Venlo en woon sinds 1993 in de Leidse regio samen met mijn
lees meer  

LLokaal gesloten in meivakantie

Vanwege de meivakantie is LLokaal gesloten van zaterdag 27 april t/m zondag 12 mei. Wij zien je graag weer op
lees meer  

Artikel INTO Business ‘Is jouw bedrijf aantrekkelijk voor jongeren?’

In INTO Business is een artikel verschenen over onze Jongerenbedrijfsscan bij Vianen Flowers. Lees het artikel via deze link: Artikel Into
lees meer  

Maak kennis met Astrolads, samenwerkingspartner van LLokaal

Astrolads kennen we als de begeleiders van Spread, hét studenten-mediateam van mboRijnland. Maar wat is Astrolads eigenlijk?  Astrolads is een digitaal
lees meer  

LINK2024 was een groot succes!

Op 6 maart vond LINK2024 plaats in LLokaal. Centraal stonden; LinkedIn, Inspireren, Netwerken en Kennis delen, vergaren én direct toepassen! Er waren workshops, kennis-
lees meer  

5e LLokaal Expeditie succesvol afgerond

De vijfde groep van de LLokaal Expeditie heeft de top bereikt! De LLokaal Expeditie is een groepstraject met individuele coaching
lees meer  

Uniek LLokaal Expeditie voor Arabischtaligen helpt inwoners Midden-Holland naar werk

De eerste groep deelnemers die heeft meegedaan aan de LLokaal Expeditie voor Arabischtaligen heeft dit traject feestelijk afgesloten in Gouda.
lees meer  

Op de hoogte blijven van LLokaal nieuws? Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Curabitur aliquet quam id dui posuere blandit. Donec rutrum congue leo eget male suada. Nulla porttitor accumsan tincidunt. Lorem ipsum dolor sit amet.