Skip to content

Rondetafelbijeenkomst Jongerenbedrijfsscan

12/10/2023

Op dinsdag 19 september 2023 vond een bijzondere bijeenkomst plaats waarbij de jonge generatie en wat minder jonge werkgevers samenkwamen om te praten over de Jongerenbedrijfsscan. Deze informele bijeenkomst, georganiseerd door LLokaal, bracht een frisse kijk op de bedrijfscultuur en op wat jongeren aantrekt in hun werkplek.

Wat is de Jongerenbedrijfsscan?

De Jongerenbedrijfsscan is een initiatief waarbij studenten in bedrijven duiken om te onderzoeken wat hen aantrekkelijk maakt voor jongeren. Het gaat niet alleen om het aantrekken van jong talent, maar ook om het behouden ervan. Bedrijven kunnen zo ontdekken wat ze kunnen verbeteren om jonge werknemers te boeien en te behouden.

Jonge en ervaren geesten aan tafel

Tijdens de rondetafelbijeenkomst waren zowel jongeren, studenten, als ervaren professionals aanwezig. De interactie tussen deze generaties zorgde voor levendige gesprekken en nieuwe inzichten. Er werden 10 gouden tips gedeeld, om goed te kunnen aansluiten bij Generatie Z.

Wat bespraken ze?

Deelnemers aan de bijeenkomst deelden ervaringen en inzichten over hoe bedrijven zich kunnen aanpassen aan de verwachtingen en behoeften van jonge werknemers. Het ging niet alleen over werk, maar ook over cultuur, waarden en de toekomst van de arbeidsmarkt.

De volgende bijeenkomst

De volgende Jongerenbedrijfsscan rondetafelbijeenkomst staat gepland op dinsdag 31 oktober 2023 om 16.30 u bij LLokaal / mboRijnland, Bètaplein 18, Leiden en richt zich deze keer specifiek op de technische sector. Alle technische bedrijven in en rondom Leiden, worden uitgenodigd om deel te nemen. Hierbij hopen we nog dieper in te kunnen gaan op de behoeften van deze specifieke branche. Aanmelden kan via deze link.

Deze bijeenkomsten bieden niet alleen waardevolle inzichten voor bedrijven, maar ze creëren ook een brug tussen de oudere en jongere generaties in de arbeidsmarkt. Het belooft een boeiende reis te worden om samen te ontdekken hoe we de toekomst van werk kunnen vormgeven en de jonge talenten kunnen koesteren.

           

Facebook
Twitter
LinkedIn
LLokaal

Meer nieuws

Je talent omarmen met de LLokaal Loopbaan Expeditie

Je talent omarmen We wensen iedereen toe dat hij of zij regie heeft over zijn of haar loopbaan en maximaal
lees meer  

Jongerenbedrijfsscan uitgevoerd bij Huschka

Huschka Beveiliging en Jonge Geesten: Een Geslaagde Samenwerking Soms zijn het de jonge geesten die de frisse wind brengen! Net
lees meer  

Wie is Annelies?

Hi, ik ben Annelies Meester. Ik ben een geboren en getogen Leidenaar en ik woon nog steeds hier met mijn
lees meer  

Derde groep LLokaal Expeditie succesvol afgerond: ‘Je mag je talent omarmen’

Ook de derde groep van de LLokaal Expeditie heeft de top bereikt! De LLokaal Expeditie is een groepstraject met individuele
lees meer  

Tweede groep LLokaal Expeditie succesvol afgerond: deelnemers (her)ontdekken zelfvertrouwen om volgende stap te zetten

De tweede groep van de LLokaal Expeditie heeft de top bereikt! De afgelopen 3 maanden hebben 12 deelnemers zich ingezet
lees meer  

“LLokaal verbindende factor mbo en bedrijfsleven”, aldus een tevreden klant

Op 8 maart jl. werd LINK2023 georganiseerd bij LLokaal. Het evenement was een groot succes. Dat vonden Fleur Rhemrev-Hartgers (proces-
lees meer  

Rondetafelbijeenkomst voor mkb (19 sept): Jongeren vinden, binden en boeien

Als werkgever ben je altijd opzoek naar de goede en leuke werknemers. In een tijd van krapte is dit niet
lees meer  

Eerste bijeenkomst met werkgevers uit het mkb: verbinding maken met jongeren van nu

De eerste LLokaal ronde tafel sessie met werkgevers uit het mkb was een succes! Het was een inspirerende bijeenkomst, waarbij
lees meer  

Op de hoogte blijven van LLokaal nieuws? Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Curabitur aliquet quam id dui posuere blandit. Donec rutrum congue leo eget male suada. Nulla porttitor accumsan tincidunt. Lorem ipsum dolor sit amet.