Skip to content

Projectleider aan het woord: Renske Mijderwijk over de Ontdekdezorg week

28/02/2022

Ben je werkgever? Lees dan verder.
Als lid van ZWconnect kun je profiteren van vele diensten en projecten die in het teken staan van instroom, doorstroom en behoud van personeel. In de rubriek Projectleider aan het woord lichten we elke keer een project uit en kijken we naar de huidige stand van zaken. Deze keer vertelt projectleider Renske Mijderwijk over de Ontdekdezorg week 2022.

Wat is het idee achter de Ontdekdezorg week?
De Ontdekdezorg week is een landelijke campagne waarbij de aandacht gevestigd wordt op het aantrekken van zij-instromers en herintreders. Die groep laten we kennis maken met de branches binnen Zorg en Welzijn. Zo brengen we werkzoekenden en werkgevers samen.

Hoe is deze week voorheen vormgegeven?
Drie jaar geleden was de laatste live editie. Organisaties konden tijdens een event bezoekers informeren en inspireren. Vorig jaar was de Ontdekdezorg week online, wat ondanks de coranaperikelen erg geslaagd was. Veel werkgevers hadden zich aangemeld en we konden veel online activiteiten organiseren. Wij hebben daarbij vooral een faciliterende rol gehad door ze een platform aan te bieden waarop ze zich konden promoten. Hierna bleek dat vrijwel alle organisaties behoefte hebben aan een live event of in ieder geval een hybride vorm.

Wat kunnen we van dit jaar verwachten?
Om het concept van de Ontdekdezorg week van dit jaar te bepalen, hebben we evaluatieformulieren van voorgaande jaren bestudeerd. Daaruit bleek dus dat er veel behoefte was aan een live evenement. Als regio zijn we sinds de fusie van ZWconnect (voorheen ZorgZijn Werkt en Care2Care, red.)  groter geworden, waardoor we meer verspreid in de regio deze evenementen willen aanbieden. Als ZWconnect hebben we ervoor gekozen om in deze regio vier evenementen te organiseren in Den Haag, Zoetermeer, Gouda en Leiden. Zo bieden we elke werkgever een locatie waarop ze zich kunnen profileren.

Wat is er dit jaar veranderd ten opzichte van voorgaande edities?
Dit jaar heeft de bezoeker de mogelijkheid om zich op voorhand aan te melden voor een evenement, waardoor hij of zij toegang krijgt tot een exclusieve omgeving. Daarin kunnen zij al kennis maken met de verschillende branches en hebben zij de mogelijkheid om een test te maken. Als resultaat komt daar een zogeheten ZorgDNA uit. Hieruit blijkt in welke branche iemand het beste pas, zodat je op het evenement goed weet welke branches je zeker moet bezoeken. Dit helpt werkgevers ook, omdat zij zich niet alleen als individuele organisatie presenteren, maar ook als branche. De bezoeker heeft daarnaast bepaalde voorkennis, waardoor je in een gesprek gelijk de diepte in kan duiken. Zodoende kunnen ze bezoekers sneller matchen met profielen die gezocht worden.

Ook heeft de werkgever de mogelijkheid om na de Ontdekdezorg week een activiteit te organiseren. Op het evenement kunnen bezoekers aangeven in welke branche of organisatie zij interesse hebben, waardoor zij daar ook een vervolgafspraak kunnen maken met een organisatie. Óf zij melden zich aan voor een specifieke vervolgactiviteit, óf zij geven aan breed geïnteresseerd te zijn in een bepaalde branche, waardoor wij die bezoeker zelf kunnen koppelen aan een bepaalde organisatie. Daardoor ben je de bezoeker niet kwijt na het evenement.

Verdwijnt het online gedeelte helemaal?
Nee, er zijn zowel algemene als branchespecifieke webinars die tijdens de week georganiseerd worden. Geïnteresseerden kunnen zich hiervoor aanmelden op ontdekdezorgweek.nl. Tijdens een webinar kunnen de aanwezige coaches de vragen van bezoekers beantwoorden via de chat. Daarnaast kunnen organisaties op de landelijke site hun eigen activiteit plaatsen en mogen zij zelf kiezen of die activiteit online of live uitgevoerd wordt.

Merk je al enthousiasme bij werkgevers?
Ja, we hebben nu ruim 30 aanmeldingen van organisaties, maar dit kan natuurlijk altijd meer. Met meerdere werkgevers ben ik in gesprek om een branchevideo op te nemen. Deze willen we zowel tijdens als na de week inzetten om duidelijk te maken wat elke branche inhoudt.

Wat zou je organisaties mee willen geven die nog twijfelen over hun deelname?
Met een minimale inspanning kun je er enorm veel aan over houden. Er is een toolkit en platform beschikbaar en je kunt meedoen aan de evenementen, waardoor je gemakkelijk je organisatie kunt promoten. ZWconnect stelt de wensen van werkgevers voorop. Het is echt bedoeld om hen een podium te geven.

Deelnemen?
Wil je jouw organisatie ook deel laten nemen aan de Ontdekdezorg week? Kijk dan hier voor meer informatie en meld je aan!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
ODZW interview Renske linkedin2

Meer nieuws

Jongeren kiezen de Werkgever van de maand

Jongeren die een Werkgever van de maand kiezen. Omdat het bedrijf bij sollicitaties vooral kijkt naar de motivatie en vaardigheden
lees meer  

Benefietdiner #KOKENVOOROEKRAINE

Op 13 april organiseerden Schoolbord restaurant Leiden & LLokaal een benefietdiner buffet om geld in te zamelen voor Oekraïne. De
lees meer  

Samen werken aan een gezonde arbeidsmarkt

Geschreven door Into Business. Oege de Jong, College van Bestuur mboRijnland: “Met het LLO-knooppunt LLokaal hebben we, in samenwerking met onze
lees meer  

mboRijnland start met een training Drone vliegen

In april start mboRijnland in Gouda met een training Drone vliegen als onderdeel van het aanbod voor Leven Lang Ontwikkelen. Drones worden in
lees meer  

LLokaal is woensdag 16 maart een stembureau

Op woensdag 16 maart is LLokaal een stembureau voor de gemeenteraadsverkiezingen in Leiden. Ben je inwoner van Leiden? Neem je
lees meer  

Ontdekdezorg week 2022: dit gaan we doen!

Wil jij makkelijk in contact komen met zorg- en welzijnsorganisaties om te onderzoeken of jij jouw droombaan in Zorg en
lees meer  

De Goede Voornemens Coach

LLokaal gaat jou helpen met het volbrengen van de goede voornemens. Dit doen we met De Goede Voornemens Coach. De
lees meer  

LLokaal Talkshow over Leven Lang Ontwikkelen

In de LLokaal Talkshow gaan deskundigen vanuit verschillende perspectieven en branches in gesprek over een leven lang ontwikkelen. Deze aflevering
lees meer  

Op de hoogte blijven van LLokaal nieuws? Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Curabitur aliquet quam id dui posuere blandit. Donec rutrum congue leo eget male suada. Nulla porttitor accumsan tincidunt. Lorem ipsum dolor sit amet.