Skip to content

Maak kennis met Astrolads, samenwerkingspartner van LLokaal

04/04/2024

Astrolads kennen we als de begeleiders van Spread, hét studenten-mediateam van mboRijnland. Maar wat is Astrolads eigenlijk? 

Astrolads is een digitaal bureau, gevestigd aan de Grote Markt in Den Haag, dat vele verschillende mediaproducties maakt voor overheid, organisaties en bedrijven. Denk hierbij aan video’s, podcasts, livestreams, vormgeving en social media content. Je zou kunnen zeggen: Spread in het groot!

Het bureau is in 2019 gestart door Jelle van der Zanden en Dave Verwey. Zij liepen er tegenaan dat er super veel creativiteit onder jongeren te vinden is, maar dat het toch veel van hen niet lukt om hier in hun werk wat mee te doen. Dit is niet alleen vervelend voor de jongeren zelf, maar ook voor de omgeving, omdat zo al die creativiteit niet de wereld in gaat. De missie van Astrolads luidt dan ook: Zero waste of creative potential.

Hoe gaat dat eraan toe? Creatieve jongeren leren en werken soms net op een andere manier. Ze houden van de praktijk, afwisseling en tegen-de-draad-ingaan. Een hoop talent dus, maar dit sluit niet altijd goed aan op een reguliere werkomgeving. Bij Astrolads is alles optimaal ingericht om creativiteit tot bloei te laten komen. Denk hierbij aan afwisselende rollen, flexibele werktijden, individuele ontwikkeltrajecten, creatieve workshops en een inspirerende omgeving vol gelijkgestemden.

Via Astrolads kunnen jongeren zo werken aan de waardevolste projecten en met hun talenten bijdragen aan de maatschappij en zichzelf ontwikkelen, zonder zelf fulltime op een kantoor van bijvoorbeeld een overheidsinstelling te hoeven werken. Een mooie kickstart van je carrière als creative!

Dit alles sluit enorm goed aan op Spread, een uniek leertraject voor creatieve jongeren. Naast mboRijnland, werkt Astrolads ook samen met andere onderwijsinstellingen. Van basisschool tot universiteit, om zo op elk niveau creativiteit te stimuleren en te koppelen aan de praktijk.

Leuk weetje: twee oud-studenten van mboRijnland die zelf stage hebben gelopen bij Spread, Joey Meeuwenoord en Kylian Benna, zijn inmiddels fulltime werkzaam bij Astrolads. De kans is dan ook groot dat je ze weleens tegenkomt bij mboRijnland rondom projecten van Spread. Van stagiair naar stagebegeleider!

Meer weten over Astrolads? Neem hier een kijkje!

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Astrolads foto

Meer nieuws

Zomervakantie LLokaal van 12 juli t/m 23 augustus

In verband met de zomervakantie is LLokaal gesloten van 12 juli t/m 23 augustus. We zien je graag weer op
lees meer  

LLokaal gesloten op dinsdag 18 juni

Vanwege een teamuitje is LLokaal gesloten op dinsdag 18 juni. Wij zien je graag weer op woensdag 19 juni. Tot
lees meer  

Loopbaanevent ‘Start-up your business skills’

Op donderdag 16 mei was er in LLokaal een loopbaanevent, ‘Start-up your business skills’. Ruim 100 studenten van mboRijnland zijn
lees meer  

Jongerenbedrijfsscan bij Vianen Flowers, Libertas Thuiszorg en Floreokids Kinderopvang

In de afgelopen maanden heeft de Jongerenbedrijfsscan zijn veelzijdigheid en effect bewezen door samen te werken met verschillende studentengroepen en
lees meer  

Wie is Geert?

Ik ben Geert Neelen. Ik ben geboren in Venlo en woon sinds 1993 in de Leidse regio samen met mijn
lees meer  

LLokaal gesloten in meivakantie

Vanwege de meivakantie is LLokaal gesloten van zaterdag 27 april t/m zondag 12 mei. Wij zien je graag weer op
lees meer  

Artikel INTO Business ‘Is jouw bedrijf aantrekkelijk voor jongeren?’

In INTO Business is een artikel verschenen over onze Jongerenbedrijfsscan bij Vianen Flowers. Lees het artikel via deze link: Artikel Into
lees meer  

LINK2024 was een groot succes!

Op 6 maart vond LINK2024 plaats in LLokaal. Centraal stonden; LinkedIn, Inspireren, Netwerken en Kennis delen, vergaren én direct toepassen! Er waren workshops, kennis-
lees meer  

Op de hoogte blijven van LLokaal nieuws? Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Curabitur aliquet quam id dui posuere blandit. Donec rutrum congue leo eget male suada. Nulla porttitor accumsan tincidunt. Lorem ipsum dolor sit amet.