Skip to content

Jongerenbedrijfsscan bij Vianen Flowers, Libertas Thuiszorg en Floreokids Kinderopvang

07/05/2024

In de afgelopen maanden heeft de Jongerenbedrijfsscan zijn veelzijdigheid en effect bewezen door samen te werken met verschillende studentengroepen en bedrijven uit diverse sectoren. Van logistiek tot zorg en AV-media, bracht de scan diverse studenten en gerenommeerde bedrijven samen. De Jongerenbedrijfsscan is een krachtig instrument dat is ontwikkeld om bedrijven als werkgever te helpen bij het verkennen van hun aantrekkelijkheid voor jongeren als werknemer.

Tijdens de scan nemen studenten de bedrijven onder de loep, de vindbaarheid en aantrekkelijkheid op het web, de locatie en de arbeidsvoorwaarden onderzoekend. Werknemers worden zowel schriftelijk als persoonlijk bevraagd over hoe zij hun werkgever beoordelen op punten die belangrijk zijn voor jongeren.

Bloemengroothandel Vianen, gevestigd in het hart van het bloemenveilingsterrein in Rijnsburg, opende gastvrij haar deuren voor de studenten. Met een vriendelijke ontvangst bij de deur, een open gesprek met HR Functionaris Jan de Bruin en een rondgang door het bedrijf. Tijdens deze rondgang mochten de jongeren alles zien wat ze wilden en iedereen bevragen. Zo ontstond er een beeld voor de studenten waarmee ze praktische tips en mooie complimenten konden geven. Het bedrijf kreeg complimenten over onder andere de flexibele werktijden en de sfeer. Tips kregen ze over bijvoorbeeld het zichtbaar maken van de reeds in het salaris verwerkte onregelmatigheidstoeslag en enkele concrete tips over de werkvloer. Het was wederom mooi te zien dat zowel de studenten als het bedrijf de scan als een waardevol instrument zagen.

Bij thuiszorgorganisatie Libertas kregen zorgstudenten de kans om de dagelijkse operaties van de thuiszorg van dichtbij te ervaren. Na meerdere locaties bezocht te hebben, sloten ze af met een presentatie over hun bevindingen. Libertas, een organisatie met hart voor haar personeel, ontving waardevolle feedback over het aantrekken van jong talent.

Ten slotte hebben AV-media studenten bij Floreokids Kinderopvang een jongeren-websitecheck uitgevoerd, een nieuw product van LLokaal. Hierbij kreeg Floreokids waardevolle tips over hun sociale media-uitingen en hun werken-bij-pagina.

Kortom, de Jongerenbedrijfsscan is zowel waardevol voor studenten om in de praktijk als gelijkwaardige gesprekspartner op jouw vakgebied mee te mogen praten als voor de bedrijven die met de concrete tips aan de slag kunnen in deze tijd van arbeidsmarktkrapte.

Facebook
Twitter
LinkedIn
JBS Vianen Flowers-5

Meer nieuws

Wie is Geert?

Ik ben Geert Neelen. Ik ben geboren in Venlo en woon sinds 1993 in de Leidse regio samen met mijn
lees meer  

LLokaal gesloten in meivakantie

Vanwege de meivakantie is LLokaal gesloten van zaterdag 27 april t/m zondag 12 mei. Wij zien je graag weer op
lees meer  

Artikel INTO Business ‘Is jouw bedrijf aantrekkelijk voor jongeren?’

In INTO Business is een artikel verschenen over onze Jongerenbedrijfsscan bij Vianen Flowers. Lees het artikel via deze link: Artikel Into
lees meer  

Maak kennis met Astrolads, samenwerkingspartner van LLokaal

Astrolads kennen we als de begeleiders van Spread, hét studenten-mediateam van mboRijnland. Maar wat is Astrolads eigenlijk?  Astrolads is een digitaal
lees meer  

LINK2024 was een groot succes!

Op 6 maart vond LINK2024 plaats in LLokaal. Centraal stonden; LinkedIn, Inspireren, Netwerken en Kennis delen, vergaren én direct toepassen! Er waren workshops, kennis-
lees meer  

5e LLokaal Expeditie succesvol afgerond

De vijfde groep van de LLokaal Expeditie heeft de top bereikt! De LLokaal Expeditie is een groepstraject met individuele coaching
lees meer  

Uniek LLokaal Expeditie voor Arabischtaligen helpt inwoners Midden-Holland naar werk

De eerste groep deelnemers die heeft meegedaan aan de LLokaal Expeditie voor Arabischtaligen heeft dit traject feestelijk afgesloten in Gouda.
lees meer  

LLO Festival

Op 16 november 2023 vond het LLO Festival plaats. Dit festival was bedoeld om ‘Leven Lang Ontwikkelen’ in de schijnwerpers
lees meer  

Op de hoogte blijven van LLokaal nieuws? Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Curabitur aliquet quam id dui posuere blandit. Donec rutrum congue leo eget male suada. Nulla porttitor accumsan tincidunt. Lorem ipsum dolor sit amet.