Skip to content
Loopbaandeal
LLokaal_Patronen-78

Waar liggen jouw kansen?

Reflectie met loopbaanadviseur

Om te zien waar jouw kansen liggen op de arbeidsmarkt en welke beroepen goed bij jou passen, is het belangrijk om eerst even stil te staan en naar jezelf te kijken. Wie ben jij en wat heb jij te bieden? Deze reflectie is bepalend voor de beroepsoriëntatie.

Je gaat erover in gesprek met je loopbaanadviseur. Soms wordt je gevraagd een opdracht of test te doen. Samen brengen jullie jouw interesses, vaardigheden, kennis en ambities in kaart.

Interesses

Leren en werken gaan makkelijker als je er plezier in hebt. Daarom is het van belang om te weten wat jouw interesses zijn. Wat vind je leuk en wat doe je graag?

Misschien is het mogelijk om van je hobby je werk te maken. Samen ontdekken we waar jouw interesses liggen en wat dit voor jouw werkzame toekomst kan betekenen.

LLokaal_Patronen-80
LLokaal_Patronen_Stripes dun Lime Groen

Vaardigheden

Om te bepalen in welke richting jij je kunt ontwikkelen, is het belangrijk om te weten waar je goed in bent. Kan jij iets als de beste? Of is er iets dat je al heel vaak gedaan hebt, zodat het je makkelijk afgaat? 

Samen ontdekken we wat jouw praktische en persoonlijke vaardigheden zijn en wat dit voor jouw ontwikkeling kan betekenen.

Kennis

De kennis die je al hebt opgedaan is natuurlijk mooi meegenomen. Heb je al een opleiding gedaan? Heb je al gewerkt? En wat heeft het leven je tot nu toe geleerd?

Samen ontdekken we welke kennis jij allemaal hebt opgedaan. Het is een belangrijke basis voor wat je in de toekomst verder nog kunt leren en bereiken.

LLokaal_Patronen_Waves Oranje
LLokaal_Patronen-86

Ambities

Weet jij wat je wilt, wat jou uitdaagt en waar je voor wilt gaan? Als jij je eigen ambities kent, vergroot dat de kans op succes in je loopbaan.

Want dan kun jij echt op je doel afgaan. Om de juiste koers in jouw loopbaan te bepalen gaan we samen op zoek naar jouw ambities.